Carlo Ancelotti otkrio ko je njegov idealni fudbaler

Carlo Ancelotti otkrio ko je njegov idealni fudbaler

Carlo Ancelotti je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri trenirao mnoštvo sjajnih fudbalera, s obzirom da je vodio neke od najboljih evropskih klubova, poput Milana, Real Madrida ili Bayerna, međutim samo je jedan igrač kojeg bi Ancelotti volio “klonirati” i od njegovih kopija napraviti ekipu.

Italijanski stručnjak je u sjajnoj trenerskoj karijeri uspio doći do dvije titule Lige prvaka sa dva različita kluba, kao i osvojiti četiri titule prvaka nacionalnih takmičenja sa četiri različite ekipe.

A samo u vremenu provedenom u Real Madridu trenirao je fudbalske veličine poput Cristiana Ronalda, Garetha Balea, ili Sergia Ramosa.

Ni njegovoj sadašnjoj ekipi ne nedostaje sjajnih fudbalera, a jedan od njih je za Ancelottija poseban. Kako je sam priznao volio bi da ima 20 njegovih kopija kako bi od njih napravio ekipu.

“On se nikada ne žali i nikada nema problem. On je sjajan primjer za ostale. Philipp Lahm je najveći profesionalac kojeg sam ikada trenirao. Kad bih imao 20 Philippa Lahmova ne bih imao nikakvih problema”. “Svaki trener bi bio sretan da ima takvog igrača. Uvijek se nadate da ćete naići na takvog”, izjavio je Carlo Ancelotti.

(15)

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)

Skip to toolbar